O nama:
Ranch Chivas osnovan je 2014 g., smješten u zaselku Željeznica, u uskoj potočnoj dolini u podnožju sjeverozapadnih obronaka planine Ivanščice. Okružen poljima i šumom je savršeno mjesto za držanje konja. Na ranču trenutno živi 10 konja, koji su osnova za terenska jahanja. Nudimo smještaj, hranu i terenska jahanja po prekrasnim terenima planine Ivanščica.

Domaćin/vodič
Vaš domaćin i vodič Tomislav Marčenić voli prirodu, obožava konje i uživa provoditi vrijeme na planini Ivanščici. Radi u konjičkom turizmu preko 10 g., a u ovom području posjeduje ranč 4 g. Sve konje pripremao je sam. Posjeduje HKS jahaču dozvolu, certifikat za vodiča u konjičkom turizmu (FITE) i AIEW jahaču dozvolu. Voli provoditi vrijeme s ljubiteljima konja, pokazivati gdje jaše i ponosan je na svoje konje.

Usluge:
Terensko jahanje
Staze vode kroz brdovita područja sela, polja, gajeve i potoke, a u najdužem dijelu vodi kroz planinu Ivanščica, koja je dio Natura 2000 zaštićenog područja. Jahanje kroz sjenovitu šumu i u blizini hladnih potoka je savršeno za ljetno vrijeme. Staze povezuje ranch sa agroturizmima, planinskim kućama, gdje je moguće ručati, večerati i prespavati. Pogodna je za srednje i naprednije jahače. Dužinom 15-25 km prelaze se u vremenu od 4 do 5h. U svojim kraćim dijelovima može se proći u galopu. Dobrodošli ste da uživate u domaćoj kuhinji, prirodi, šumi, izvorima vode, agroturizmima i prekrasnim vidikovcima.

Dovedi svog konja
Dođi na odmor sa svojim konjem! Imamo kvalitetan smještaj za konje. Naš iskusni vodič će Vam pokazati ljepote planine Ivanšćice. Za Vašeg konja, šumske staze pružaju velike off-road terene za vježbu prolaska kroz blato, kamenje, jarke i potoke.
Nudimo za Vašeg konja:
• Tri drvena boksa
• Ispust sa nadstrešnicom povezan sa štalama
• Izvorsku ili vodovodnu vodu
• Mogućnost da dovezete svoju hranu
• Trening i rad na vještinama Vas i konja

Iznajmi konja
Na ranču skrbimo o 10 konja koji su osnova za terensko jahanje i konjički turizam. Naši konji su mirni, poslušni, privrženi ljudima i naši odlični suradnici.

Hrana
Svojim gostima nudimo domaću hranu pripremljenu na tradicionalan način. Sva jela napravljena su po izvornim receptima vezanim za regiju u kojoj se nalazimo. Posebnost hrane je u njezinoj pripremi od sezonskih namirnica koje uzgaja lokalno stanovništvo na organski (starinski) način. U sezoni svi gosti mogu ubrati povrće koje se uzgaja na ranchu i njegovoj okolici. Jela se mogu prilagoditi željama gostiju ovisno o namirnicama koje više vole. Pripremamo jela od raznih vrsta mesa uzgojenog na seoskim domaćinstvima, te vegetarijanska jela.
Tijekom ljetnog vremena jela se poslužuju na otvorenoj terasi u prirodnom okruženju s pogledom na brda koja okružuju ranch.

Smještaj
U netaknutoj prirodi u dolini između brežuljaka smještena je stara tradicionalna kuća. Buđenje u kući okruženoj šumom u tihom i mirnom zaseoku uz cvrkut ptica, glasanje konja i domaćih životinja idealna je za vaš odmor.
Kuća je namještena ručno izrađenim drvenim namještajem. Smještaj se nudi u dvije sobe s bračnim krevetima s mogućnošću dodatnog kreveta. Na raspolaganju gostima je i velika dnevna soba s blagovaonicom, kuhinja, kupaonica i wc. Svi prostori u kući su grijani. Omogućen je pristup besplatnom wifi. Dozvoljen je boravak kućnih ljubimaca.
Oprema u kući:
- besplatni WIFI
- besplatno parkiralište
- dozvoljeno ljubimcima
- kuhinja s opremom za kuhanje
- kupaonica s ručnicima
- dnevni boravak
- grijanje centralno i drva

Enter forest, enter mountain, enter real happiness