Povijesna jezgra lječilišno - kupališnog sklopa smještena u dolini potoka Topličina i Vidak, omeđena brdima Kapelščak s južne i Kamenjak sa sjeveroistočne strane, koju je u razdoblju od 1811. - 1814. godine dao izgraditi zagrebački biskup Maksimilijan Vrhovac, inicirala je daljnju izgradnju lječilišnih objekata i obnovu Maksimilijanove zgrade u kojima danas djeluje Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju. Koristeći ljekovitu termalnu vodu kao izvor zdravlja, dugogodišnju tradiciju, suvremenu medicinsku rehabilitaciju te uključivanje raznih oblika rekreacije i wellness programa u turističku ponudu, Specijalna bolnica danas uspješno razvija zdravstveni turizam.
Razdoblje od 2010. - 2015. godine obilježio je investicijski ciklus kojim je, sukladno visokim kriterijima zdravstvenog turizma, u potpunosti obnovljena povijesna zgrada Maksimilijana i realiziran projekt hidroterapije i wellnessa.

Zadovoljstvo korisnika, kvaliteta usluge, inovacije i kreativnost u medicinskoj rehabilitaciji - misija je Specijalne bolnice. Korisnici ju prepoznaju kao mjesto zdravlja, vitalnosti, ljepote i gostoljubivosti.
Specijalna bolnica raspolaže kapacitetom od 235 kreveta u tri međusobno povezana objekta - Maksimilijan, Dijana i Toplice. Ugovorom je vezana s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, a usluge pruža privatnim korisnicima i turistima.

Objekt Maksimilijan

Novouređeni odjel objekta Maksimilijan raspolaže s 5 jednokrevetnih, 3 dvokrevetne i 1 sobom prilagođenom osobama s invaliditetom, na razini četiri zvjezdice. U sklopu objekta nalazi se povijesni bazen „Maksimilianeum“, reprezentativan restoran i novouređeni prostori za fizikalne terapije.

Wellness oaza

Neka termalna voda otkrije ljepotu u Vama - priuštite tijelu termalni doživljaj

Želite se osjećati bolje, osvježiti tijelo i duh, tada je wellness centar Specijalne bolnice Stubičke Toplice pravo mjesto za Vas. Izaberite neki od posebno kreiranih wellness paketa. Stručno medicinsko osoblje i ljekovita termalna voda vratit će Vašem tijelu snagu zdravlja, ljepote i vitalnosti u našoj wellness oazi. Usvojite zdravu naviku, posjetite tursku, finsku i infracrvenu saunu, opustite se u mirnom okruženju relax zone uz svježe voće.