Otvoren je poziv na sudjelovanje na manifestaciji Bučnica fest 2019., koja će se održati u Zagorskim Selima 25. kolovoza 2019. /nedjelja/.
Ovogodišnji, 5. Bučnica fest će se održati pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, a očekujemo najveći broj sudionika u natjecanju i sudjelovanju na sajmu te predstavljanju opg-ova, obrta, udruga i drugih.
Prijavnice za sudjelovanje mogu se preuzeti na mrežnoj stranici Turističke zajednice područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela, OVDJE
BUČNICA FEST je gospodarska, turistička i edukativna manifestacija - natjecanje u pripremanju bučnice te promotivna i prodajna izložba proizvoda i jela od buča. 
Manifestacija je pokrenuta sa ciljem promocije zagorske tradicionalne kuhinje, buče kao vrhunske namirnice i proizvoda od buča te ostale turističke ponude općina Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela. 

Uz natjecanje, ocjenjivanje i proglašenje pobjednika, kojem se dodjeljuje priznanje Zlatna buča, posjetitelje očekuje cjelodnevni kulturno-zabavni program i prigodna ugostiteljska ponuda.
Organizatori manifestacije su Turistička zajednica područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela, Općina Zagorska Sela i udruge s područja općine Zagorska Sela.