Sastojci

Tijesto:   5-6 bjelanjaka

                šećera koliko su teški bjelanjci

                5-6 žlica brašna

Nadjev: 1,5 kg jabuka (jednake veličine)

              oko 5 žlica mljevenih oraha

              2-3 žlice mlijeka

              kristal šećer

              cimet

Priprema

Jabuke ogulite, izdubite i napunite udubine orasima pomiješanima sa cimetom i 2-3 žlice mlijeka. U posudu od 3,5 l namazati maslacem, na dno staviti kristal šećer oko prst debelo. Na njega složiti jabuke sa otvorom prema dolje i staviti u pećnicu da se jabuke polagano ispeku na 180°C, a šećer karamelizira. Istući bjelanjke u čvrst snijeg, dodajte šećer i brašno. Lagano sve umiješati. Tijesto prelijte preko pečenih jabuka i dalje peći dok biskvit ne bude pečen. Još toplu tortu izvadite iz posude, okrenite i ostavite da se ohladi.

Zdenkica Ljubić - pobjednica manifestacije  11. Babičini kolači