Predstavljanje RIDE&BIKE standarda za smještajne objekte | Posjetite Zagorje Blizu grada, blizu srca

Predstavljanje RIDE&BIKE standarda za smještajne objekte

od 17. lipnja, 2020 Info-novosti
Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije u suradnji sa Zagorskom razvojnom agencijom kao vodećim partnerom provodi projekt Interpretacija prirodne i kulturne baštine za aktivan odmor – RIDE&BIKE II, u okviru Programa suradnje INTERREG V-A Slovenija-Hrvatska.
U posljednjih godinu i pol, koliko je projekt u provedbi, proveli smo niz aktivnosti vezanih uz razvoj cikloturističke i konjičke infrastrukture, a posebno bismo htjeli istaknuti razvoj RIDE&BIKE standarda. Riječ je o uvjetima koje ugostitelji, smještajni objekti, muzeji i atrakcije trebaju zadovoljiti kako bi dobili neku od oznaka kvalitete FRIENDLY, PROFESSIONAL ili SPECIALIST, bilo za cikloturizam (BIKE) ili za jahače i konje (EQUESTRIAN).
S ciljem animiranja sve većeg broja dionika u uključivanje u projekt, Zagorska razvojna agencija organizira informativnu radionicu na kojoj ćemo prezentirati definirane uvjete za stjecanje navedenih oznaka. Objekti koji zadovoljavaju uvjete, bit će označeni tablom te promovirani kao ponuditelji specijalizirani za cikloturiste i/ili jahače.
Bit će organizirane dvije radionice, jedna za smještajne objekte (hoteli, objekti u domaćinstvu, ostali objekti), a druga za ugostitelje, muzeje i atrakcije.
Vas kao predstavnika smještajnog objekta pozivamo da nam se pridružite na radionici koja će se održati u  četvrtak, 25.06.2020. s početkom u 18,00 satiDomu kulture u Mariji Bistrici (Zagrebačka bb, Marija Bistrica)

 

Predviđeno trajanje radionice je max. 2 sata.
Prijave na radionicu su obavezne zbog ograničenog broja sudionika te Vas molimo da se prijavite putem obrasca u prilogu najkasnije do srijede, 24.06.2020.  na e-mail tanja.ivek@visitzagorje.hr
Sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, sve sudionike molimo da se drže slijedećih uputa:
  • maska za lice – sudionici trebaju doći s maskom na licu (ukoliko ne postoji medicinska kontraindikacija za istu)
  • higijena ruku – na ulazu u višenamjensku dvoranu postavit će se sredstvo za dezinfekciju ruku, a sudionici prije ulaska trebaju dezinficirati ruke
  • održavanje razmaka od 2 metra – razmak među sudionicima treba biti najmanje 2 metra kod ulaženja i kretanja dvoranom ili drugim prostorom Poslovno-tehnološkog inkubatora Krapinsko-zagorske županije, neovisno o tome sjedi li se, stoji ili čeka u redu
  • redoslijed ulazaka i izlazaka – potrebno je da sudionici ulaze jedan po jedan na način da prvi koji ulazi zauzima najudaljenije mjesto u dvorani, a prvi izlazi sudionik koji je najbliže vratima.
Provođenje standardizacije odnosno pregledi objekata koji se žele uključiti u projekt bit će u razdoblju nakon radionice te neovisno o sudjelovanju na radionici možete nam se javiti za uključivanje u standarde. 
Za sve dodatne informacije, stojimo na raspolaganju!
Veselimo se druženju s Vama i nadamo se da se vidimo na radionici!