Održana izborna Skupština TZ KZŽ | Posjetite Zagorje Blizu grada, blizu srca

Održana izborna Skupština TZ KZŽ

od 3. prosinca, 2020 Info-novosti

U Termama Tuhelj, u četvrtak, 26. studenog 2020. godine održana je izborna Skupština Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije.

Temeljem ostvarenih prihoda u 2019. godini svaka TZ općine, grada ili područja u Krapinsko – zagorskoj županiji imala je pravo birati jednog predstavnika u Skupštinu TZ Krapinsko -zagorske županije osim Turističke zajednice područja Biser Zagorja i Turističke zajednice Srce Zagorja, koje imaju pravo na dva predstavnika.

Skupštinu TZ Krapinsko – zagorske županije čini 9 članica, od kojih je svoje predstavnike dostavilo 7 turističkih zajednica općina i gradova (TZP Biser Zagorja, TZP Srce Zagorja, TZG Zlatara, TZG Krapine, TZG Oroslavja, TZO S. Toplice i TZO Marija Bistrica), dok se još čekaju odluke za predstavnike TZP Gupčev kraj i TZP Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela.

Sukladno navedenome, na sjednici potvrđeni predstavnici, odnosno članovi Skupštine TZ KZŽ u novom mandatu za razdoblje 2020. do 2024. su:

1. Predstavnik TZ općine Marije Bistrice je Ilija Andabak

2. Predstavnik TZ općine Stubičke Toplice je Filip Poštek

3. Predstavnik TZ grada Oroslavje je Petar Čmarec

4. Predstavnici TZ područja Srce Zagorja su Kristina Marušić Piškor i Jurica Tumpa

5. Predstavnici TZ područja Tuhlja, Velikog Trgovišća i Klanjca su Tomislav Novak i Božidar Huzak

6. Predstavnik TZ grada Zlatara je Marijan Jembrih

7. Predstavnik TZ grada Krapine je prof. dr. Antun Presečki

Skupština TZ KZŽ je na izbornoj sjednici donijela i Odluku o izboru i imenovanju članova Turističkog vijeća TZ KZŽ. Sukladno Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma (NN br. 152/19) koji je stupio na snagu 01. siječnja 2020. godine, Turističko vijeće Zajednice ima predsjednika i 10 članova, od kojih 8 bira Skupština Zajednice iz redova članova Zajednice, vodeći računa o teritorijalnoj zastupljenosti i o zastupljenosti djelatnosti u turizmu., a po jednog člana delegiraju Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora iz redova svojih članova.

Novoizabrani članovi Turističkog vijeća TZ KZŽ u četverogodišnjem mandatu su:

1. Martina Kovačić

2. Elvis Pavleković

3. Boris Vuglec

4. Ivan Petrović

5. Branko Greblički

6. Tanja Gulija Jujnović

7. Darko Tomek

8. Marijan Jembrih

Hrvatska gospodarska komora delegirala je Ivanu Kolar, a Hrvatska obrtnička komora delegirala je Ivana Benkotića Đurkina.

Župan Željko Kolar, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije, čestitao je članovima Skupštine i Turističkog vijeća na izboru te istaknuo da će Turistička zajednica Krapinsko – zagorske županije trebati njihov veliki angažman u ovim izazovnim vremenima. „Diljem svijeta nastavlja se ovo izvanredno razdoblje za djelovanje turističkog sektora pa tako i u Krapinsko-zagorskoj županiji. Županija i njezina Turistička zajednica će, u suradnji sa županijskim i nacionalnim stožerom civilne zaštite te svim subjektima unutar turističkog sustava, pratiti kretanje epidemiološke situacije te nastaviti poduzimati sve potrebne mjere za osiguravanje sigurnosti naših gostiju kako bi oni i dalje, poštujući sve epidemiološke mjere, mogli dolaziti u Zagorje i uživati u našoj Bajci na dlani“ – poručio je župan Željko Kolar.

Održana izborna Skupština TZ KZŽ  Održana izborna Skupština TZ KZŽ  Održana izborna Skupština TZ KZŽ