Obavijest o istraživanju Tomas Hrvatska 2022. | Posjetite Zagorje Blizu grada, blizu srca

Obavijest o istraživanju Tomas Hrvatska 2022.

od 20. lipnja, 2022 Blog

Hrvatska turistička zajednica u suradnji s Institutom za turizam i uz pokroviteljstvo Ministarstva turizma i sporta RH ponovno provodi nacionalno istraživanje obilježja turističke potražnje u Hrvatskoj pod nazivom „Stavovi i potrošnja turista u Hrvatskoj – TOMAS HRVATSKA 2022.“.

Više informacija o prethodnom istraživanju provedenom 2019. godine (TOMAS Hrvatska 2019.) i svim drugim istraživanjima TOMAS koja se provode od 1987. godine potražite na www.iztzg.hr.

Istraživanjem TOMAS Hrvatska 2022. se od gostiju u komercijalnim oblicima smještaja prikupljaju podaci o njihovom profilu, obilježjima putovanja i boravka u destinaciji, troškovima za vrijeme boravka u destinaciji i stavovima o turističkoj ponudi destinacije. Cilj istraživanja je stvaranje informacijske podloge neophodne za unapređenje i podizanje konkurentnosti turističke ponude u Hrvatskoj.

Anketiranje gostiju provode anketari agencije HENDAL, osobnim intervjuom s gostima uz pomoć računala (tableta), od sredine lipnja 2022. godine do kraja svibnja 2023. godine u hotelima, hostelima, kampovima i privatnom/obiteljskom smještaju na području cijele Hrvatske, obuhvaćajući 11 regija (7 obalnih županija, grad Zagreb, Slavoniju, Sjevernu i Središnju Hrvatsku). Anketiraju se domaći i inozemni gosti.

Anketarima su točno određeni smještajni objekti u kojima trebaju anketirati goste. Smještajni objekti izabrani su slučajno. Svi podaci koji se prikupljaju od gostiju su anonimni, a rezultati će se prikazivati isključivo na razini regija (županija). Rezultati istraživanja bit će javno dostupni.

Objekti s područja KZŽ koji su odabrani za anketiranje gostiju:

Biser Zagorja

Stubičke Toplice

Krapina

Gupčev kraj

Krapinske Toplice