Okusi i mirisi lokalnih, izvornih i tradicijskih kuhinja, vrhunskih vina, pića i „domaćih“ poljoprivrednih proizvoda doživljaj su za „dušu i tijelo“. Doživljaj koji osvaja i ispunjava.
Susresti se s njima znači upoznati bogatstvo i raznolikost koja je s jedne strane nastala iznenađujućom jednostavnošću pripreme i domišljatošću seoskih domaćica uz kućna ognjišta, ili s druge strane osobitim kulinarskim umijećem i vještinama u građanskim, gospodskim i plemenitaškim dvorskim kuhinjama. I jednima i drugima šarm je u pripremi koja čuva okus i vrhunske vrijednosti domaće namirnice…
Objekti nosioci standarda Okusi hrvatske tradicije razastiru pred vas široku paletu gastronomskog blaga. Mirisi i okusi tradicije kojima odišu pružit će vam istinski užitak blagovanja.
Iako je Zagorje bogato fascinantnim prirodnim ljepotama, termalnim izvorima i brojnim termama, vilama i hotelima, ono po čemu ga se nekako najviše pamti je eno-gastro ponuda. Svratite li u restoran koji je nositelj standarda Okusi Hrvatske tradicije, dočekat će vas ugodni mirisi i okusi purice ili „race“ s mlincima, toplih štrukli, kukuruzne zljevke, toplog domaćeg kruha. Raj za oči, raj za nepce, raj za želudac.
Restorani koji sudjeluju u ovogodišnjim Danima Okusa hrvatske tradicije su (klikom na svaki restoran možete vidjeti jelovnik koji su pripremili za vas): Restoran Dvorac Mihanović, Seosko domaćinstvo Grešna gorica, Restoran Kramberger, Klijet Lojzekova hiža, Restoran Magdalena, Restoran & Pansion Rody, Hotel Terme Jezerčica, Restoran Villa Zelenjak – Ventek, Vinarija & pansion Vuglec breg, Restoran Zaboky i Restoran Purga.
Ove godine Dani Okusa hrvatske tradicije počinju 15. studenog te traju do 1. prosinca 2024.
Posjetite ih i dobar vam tek !