Advent u Mariji Bistrici | Posjetite Zagorje Blizu grada, blizu srca
Advent u Mariji Bistrici

Advent u Mariji Bistrici

Tradicija proslave Adventa u Mariji Bistrici nastavlja se nakon prošlogodišnje pauze, sa zanimljivim i bogatim programom koji će se odvijati kroz četiri tematska vikenda od 27. studenog  do 31. prosinca. Svečano otvorenje Adventa u Mariji Bistrici bit će u subotu 27. studenog uz koncert Indire Forza.

Doživjeti ugođaj Došašća u Mariji Bistrici, nacionalnom svetištu Majke Božje, uistinu je poseban doživljaj, a posebice uz duhovne koncerte Antonija Tkalca 28. studenog te Amorosa 12. prosinca.

Na ovogodišnjem Adventu u Mariji Bistrici bit će i predstava, adventsko kino, koncerata,…

Moći ćete uživati u  Bistričkom adventskom sajmu koji je nadaleko poznat po tome što se na njemu mogu razgledati i kupiti jedinstveni autohtoni božićni ukrasi i originalne tradicijske igračke rađene tehnikama naših starih.

Ove godine Mariju Bistricu krasit će jedinstvene jaslice sa motivima drvenih dječjih igračaka pod zaštitom UNESCO-a te klizalište „Bistrička ledena bajka“. Za najljepšu adventsku fotografiju bit će postavljen poseban okvir sa motivima drvenih dječjih igračaka.

Sve to bit će začinjeno jedinstvenom gastro ponudom bistričke kuhinje čiji će vrhunac biti na Tradicionalnom adventskom (do)ručku 19. prosinca uz nastup Kavalira.

Advent u Mariji Bistrici završava tradicionalnim dočekom Nove godine u podne na središnjem bistričkom trgu uz koncert „Učiteljica“ i  „Boss banda“ .

 

Program je podložan promjenama!

Više informacija na webu, FB-u ili 049/468-380.

Organizator upućuje sve sudionike događaja da se pridržavaju preporuka i mjera koji su propisani od strane HZJZ!

Za vrijeme trajanja događanja prostor ispred pozornice bit će ograđen, te će za taj prostor biti potrebna važeća COVID potvrda, dok se na sajmenom prostoru (adventske kućice)  mole posjetitelji da poštuju sve važeće epidemiološke mjere – obavezno nošenje maski  (COVID potvrda nije potrebna).

Detaljan program

 

Datum

27. studenoga, 2021 - 31. prosinca, 2021
Ongoing...

Više informacija

saznaj više

Lokacija

Marija Bistrica
REGISTRACIJA