Dan šarenog neba iznad zagorskih brega | Posjetite Zagorje Blizu grada, blizu srca
Dan šarenog neba iznad zagorskih brega

Dan šarenog neba iznad zagorskih brega

S dolaskom proljeća i lijepog vremena u Hrvatskom Zagorju počinje i sezona letenja balonima na vrući zrak. Prilika je to da Balon klub Zagreb u suradnji s Turističkom zajednicom Krapinsko-zagorske županije i Krapinsko-zagorskom županijom već tradicionalno oboji nebo iznad zagorskih brega ovim prekrasnim šarenim letjelicama. Ovo balonaško druženje, kojem će se pridružiti još i baloni iz prijateljskih balonaških klubova iz Slovenije, iznad Zagorja dovesti će čak deset prekrasnih balona.

Baloni će uzlijetati s uzletišta na Krapinsko-zagorskom aerodromu kraj Zaboka, a smjer leta će odrediti vremenski uvjeti taj dan. Balone biste trebali vidjeti u zraku ili ujutro između 6:00 i 8:00 ili popodne između 18:00 i 20:00 sati zavisno o vremenskim uvjetima. Samo uzletište neće biti otvoreno za posjetitelje i neće biti organizirani dodatni sadržaji kao na festivalima na koje smo navikli do sada, ali ako se nađete kraj jednog od balona nakon slijetanja slobodno mu priđite. Piloti i posada će biti više nego sretni da vam pokažu ove prekrasne letjelice iz blizine. Uz to, ako fotografirate jedan od balona u zraku, ne propustite se prijaviti na foto natječaj Balon kluba Zagreb. Ispod statusa o foto natječaju koji će biti objavljen na Facebook stranici Balon kluba Zagreb
1.svibnja, moći ćete u komentarima objaviti i svoju fotografiju. Osoba čija fotografija skupi najviše likeova do kraja idućeg dana dobiti će kao nagradu članarinu u Balon klubu Zagreb i s njom povezan let balonom.”

Stoga, za ovaj prvi svibnja svi trk u Zagorje i usmjerite pogled i objektive prema nebu. Ako nam vremenski uvjeti budu povoljni, sigurni smo da vas prizori šarenih balona iznad zagorskih brega neće ostaviti ravnodušnima.

Datum

01. svibnja, 2022

Lokacija

Aerodrom Rudolfa Perešina