Hiša Bibi

Naslov

Naselje Figovec 2, 49244 Stubičke Toplice

Telefon

+385 (0)98 405 411

E-mail

bibi@kr.t-com.hr

Vrsta namestitve

Počitniške hiše | ⭐⭐⭐

“Hiža Bibi” drvena je kuća iz 1916. godine, izgrađena od hrastove građe iz tog vremena, s autentičnim interijerom rustikalnog stila. Svrstana je u ruralne kuće za odmor i kategorizirana s “4 sunca”. Nalazi se u naselju Figovec – u podnožju Medvednice, u brdima iznad Stubičkih Toplica. Imanje Presečki Vladimira – Bibija u naselju Figovec proteže se na 1000 čhv, a osim ruralne kuće za odmor obuhvaća okućnicu na padini brijega, u čijem se podnožju nalazi izvor vode i jezero s klupama za odmor i hranjenje riba, sve okruženo šumom…

“Hiža Bibi” sastoji se od dvije etaže koje se koriste za stanovanje. Gornja etaža sadrži spavaonicu s jednim duplim i dva krevet za po jednu osobu, te kupaonicu s predprostorom. Svi podovi popločeni su oblogom od pečene gline, ispod kojih se nalazi podno grijanje. gornju etažu uokružuje drvena terasa što gostu pruža pogled na Sljeme s južne strane, jezero Jarki sa sjeverne, do prekrasnog vinogradarskog naselja s istočne strane. Na prostranoj terasi s pogledom na jezero, nalazi se otvoreni kamin s ražnjem te krušna peć. Terasa je opremljena za druženja do 30 ljudi.

Cijelo imanje okruženo je mješovitom bjelogorično/crnogoričnom šumom, budući da je na nadmorskoj visini na kojoj raste planinska vegetacija. To gostima pruža mogućnost šetnje prirodom, planinarenja ili fotosafarija. Naime, okolne šume obiluju ptičjim vrstama i divljači te označenim planinarskim stazama. U bližoj okolici se nalazi uređeno jezero Jarki s bogatim ribljim fondom o kojem brine Sportsko – ribolovno društvo “Stubaki” iz Stubičkih Toplica.

Navodila

Mnenja in rezervacije

Booking.com Logo HolidayCheck logo