
Dani Okusa Zagorja
17. studenoga - 3. prosinca

Od petka 17. studenog počinju četvrti nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije koje zajednički organiziraju županijske turističke zajednice u suradnji s lokalnim ugostiteljima, nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta.
Ljubitelji dobre hrane tako će kroz 17 dana u ugostiteljskim objektima moći uživati u lokalnim jelima spravljenim od tradicionalnih namirnica i po tradicionalnim recepturama. Svaki će objekt u ponudi imati po dva menija od najmanje tri slijeda i to po cijenama već od 18 € po meniju pa do 30 € po meniju.
Voditelj projekta Borislav Šimenc istaknuo je kako je želja svih uključenih da u narednih nekoliko godina Dani okusa hrvatske tradicije postanu veliki nacionalni festival s nizom novih sadržaja koji će se razvijati i nadograđivati na postojeću gastronomsku ponudu u restoranima.
U Danima Okusa sudjeluje 12 zagorskih restorana: Restoran Dvorac Mihanović, Seosko domaćinstvo Grešna gorica, Restoran Kramberger, Klijet Lojzekova hiža, Restoran Magdalena, Restoran & Pansion Rody, Restoran, pub i klub Temple bar, Hotel Terme Jezerčica, Restoran Villa Zelenjak – Ventek, Vinarija & pansion Vuglec breg, Restoran Zaboky i Restoran Purga.
Njihove posebne menije za vrijeme trajanja Dana okusa hrvatske tradicije možete pronaći ovdje.