Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Na konju u Muzeje

2. prosinca 2023.

Na konju u Muzeje

U Muzejima Hrvatskog zagorja i ove godine, tijekom mjeseca studenog, bile su organizirane radionice za pojedince i obitelji na temu konja u kojima je sudjelovalo 128 sudionika. Program je započeo 2022. godine na inicijativu ravnatelja Muzeja Hrvatskog zagorja, Jurice Sabola sa namjerom da se motiv konja prezentira u skladu sa stalnim muzejskim postavima pojedinih ustrojbenih jedinica Muzeja Hrvatskog zagorja.

 

Program „Na konju u Muzeje“ i program radionica koje su se proteklih mjesec dana organizirale po ustrojbenim jedinicama Muzeja Hrvatskog zagorja, a sudjelovanjem se ostvarila mogućnost osvajanja glavne nagrade koju i ove godine osigurava Centar Ritam s konjem je završena. Ove subote 2.12.2023. godine u Muzeju „Staro selo“ Kumrovec biti će organizirana završna svečanost u okviru koje i bogat program za djecu. Program radionica počinje u 11,00 sati i traje do 12,30, a radionioce će voditi muzejske pedagoginje Muzeja Hrvatskog zagorja te će djeca moći naučiti o razvoju konja ( Muzej krapinskih neandertalaca), kako je kipar Augustinčić izradio spomenik Mir u New Yorku (Galerija Antuna Augustinčića), upoznati će konjića kao tradicijsku drvenu igračku (Muzej „Staro selo“ Kumrovec) , naučiti o vojnom konju ( Muzej seljačkih buna) te saznati odgovor na pitanje tko je u Velikom taboru ostavio svoje kočije ( Dvor Veliki tabor).

U isto vrijeme djeca će se moći voziti u kočiji te ukoliko vrijeme dopusti moći će jahati konje.

Oko 12,30 očekuje se dolazak svetog Nikole i Krampusa , a oko 13,00 sati izvlačit će se glavna nagrada koju osigurava Centar ritam s konjem. Važno je napomenuti da djeca koja su sakupljala štambilje i time potvrdila svoje sudjelovanje u programu „Na konju u Muzeje“ svoje kartončiće mogu ostaviti do 12,30 u kutiji koja se nalazi u suvenirnici Muzeja „Staro selo“ Kumrovec. Posebnim nagradama bit će nagrađena djeca koja su tijekom trajanja programa posjetila svih 5 ustrojbenih jedinica Muzeja Hrvatskog zagorja.

Sudjelovanje u završnoj svečanosti nije potrebno unaprijed najaviti.

Dobro nam došli!

Detalji

Datum:
2. prosinca 2023.
Događaj Category:

Lokacija

Kumrovec