Održan Božićni soirèe u organizaciji Generalnog konzulata Republik Hrvatske u Hamburgu | Visit Zagorje Blizu grada, blizu srca

Održan Božićni soirèe u organizaciji Generalnog konzulata Republik Hrvatske u Hamburgu

od 7. prosinca, 2023 Info-novosti

Na prestižnom Hrvatskom kulinarskom događaju održanom u petak, 1. prosinca 2023., u Übersee-Clubu u Hamburgu, predstavljen je jedinstven spoj bogate hrvatske kulture i gastronomije. Božićni soirèe održan je u suradnji Generalnog konzulata Republik Hrvatske u Hamburgu i renomiranog poslovnog kluba imenom Übersee-Club. Bila je to posebna prigoda za predstavljanje hrvatskih kulinarskih delicija, hrvatskih tradicijskih obrta kao i božićnih običaja. Samim time su se istaknule različite regije Hrvatske, pred uglednim gostima Übersee-Cluba iz društvenog, gospodarskog i političkog života Hamburga. Također, posluživana su i vrhunska hrvatska vina, koja su dodatno obogatila ponudu.

Predstavljanju se pridružila  i TZ KZŽ s licitarskim srcima kojima je ukrašena božićna jelka te drvenim igračkama kao poklonima ispod ukrašene jelke. Umijeće izrade drvenih tradicijskih dječjih igračaka s područja Hrvatskog zagorja te tradicija pravljenja licitara je uvršteno na UNESCO-vu Reprezentativnu listu nematerijalne baštine čovječanstva.