Održan pjenušavi zagorski doručak na Hršak Bregu | Visit Zagorje Blizu grada, blizu srca

Održan pjenušavi zagorski doručak na Hršak Bregu

od 17. lipnja, 2021 Info-novosti

Zagreb, 13.06. 2021.  – Jučer, u subotu 12.6.2021., održan je Pjenušavi zagorski doručak u vinogradima vinarije Petrač, na Hršak Bregu u suradnji s TZKZŽ i TZP Srce Zagorja. Na ovoj zanimljivoj i originalnoj priredbi, održanoj uz poštovanje epidemioloških mjera, predstavilo se pet zagorskih vinarija: Petrač, Vuglec, Bodren, Bolfan i Kota.

Okupljenima se uvodno obratila gospođa Sanja Škrinjar, voditeljica ureda TZ Krapinsko-zagorske županije i uime župana Kolara pozdravila sve nazočne –  vinare, predstavnike medija i goste, te pohvalila događaj, kao jedan od prvih u Zagorju, nakon covid-stanke; najavila  je sajmove i druge događaje na otvorenom kojima će Zagorje pozivati turiste u svoj kraj i promovirati sve zagorske vrijednosti i ljepote.

Na doručku su gosti mogli kušati petnaestak pjenušaca uz domaće proizvode – pekarnica Dubravica osigurala je razne vrste peciva i kruha, sireve i druge proizvode predstavila je poznata zagorska mljekara Veronika, ukusne štrukle i zlevanku ponudio je restoran Rosetina. Vinarija Petrač ponudila je svoje domaće salame i kobasice.

Oko 13h održano je  »En primeur ZAGORJE“ (premijera jednoga novog vina svake vinarije): vinarija Petrač predstavila je novi Chardonnay sur lie 2020;   vinarija Bolfan već nagrađivani Sauvignon blanc 2020,  Vinarija Kota novi pjenušac 255 (cuvée chardonnaya i rajnskog rizlinga); vina Vuglec novi pjenušac Baronial 2017 (cuvée chardonnaya i crnoga pinota).  Bodren, nadaleko poznat po slatkim vinima,  ugodno je iznenadio sve nazočne suhim vinom –   Zagorski bregi cuvée  (zajednička inicijativa vinara udruge Vino Zagorje, kojima se brendiraju vina iz Zagorje). Prošle je godine svoj brendirani zagorski cuvée predstavio Vuglec, a  Bodren ove godine, kao spoj sorti chardonnaya, bijelog pinota, rajnskog rizlinga i muškata žutoga. Svi su vinari zaključili da je važno zajedničko promicanje vinske regije i okupljanje vinara na ovakvim manjim događanjima, kada se mogu posvetiti gostima i medijima i ispričati im svoju vinsku priču. Nakon Pjenušavoga doručka, gostima se  preporučilo da ostanu na destinaciji, istražuju dalje Zagorje i provedu prelijepi sunčani dan u prirodi. Autor fotografija: Julio Frangen

 

Održan pjenušavi zagorski doručak na Hršak Bregu  Održan pjenušavi zagorski doručak na Hršak Bregu  Održan pjenušavi zagorski doručak na Hršak Bregu  Održan pjenušavi zagorski doručak na Hršak Bregu  Održan pjenušavi zagorski doručak na Hršak Bregu  Održan pjenušavi zagorski doručak na Hršak Bregu  Održan pjenušavi zagorski doručak na Hršak Bregu