Upoznajmo i uživajmo | Visit Zagorje Blizu grada, blizu srca

Upoznajmo i uživajmo

Program: Operativni program IPA Slovenija – Hrvatska 2007. – 2013.

Naziv projekta

Turizam na ruralnom području s rukom u ruci s prirodnom i kulturnom baštinom

Akronim Upoznajmo i uživajmo
Prioritet Gospodarski i društveni razvoj
Organizacija vodeći partner KGZS-Zavod CE
Država vodećeg partnera Slovenija
Organizacije partneri ZTKS, Krapinsko-zagorska županija, Turistička zajednica Krapinsko zagorske županije, Zagorska razvojna agencija d.o.o.
Uključene regije Slovenija: Savinjska regija

Hrvatska: Krapinsko-zagorska županija

Datum početka – Datum završetka 01.01.2014.-17.06.2015.
Ukupni proračun operacije 211.518,32€
EFRR sredstva sufinanciranja 179.352,44€

Posebni prekogranični ciljevi operacije

– Povezati ponuđače na prekograničnom području.

– Motivirati i educirati ponuđače za razvoj ponude i uključivanje prirodne i kulturne baštine u ponudu.

– Motivirati stručnjake koji pomažu poljoprivrednicima u razvoju njihove ponude za uključenje intrepretacije prirodne i kulturne baštine u programe obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

– Oblikovati kvalitetne turističke programe na temu gastronomije i prirode s naglaskom na razvoju prekograničnih turističkih ponuda i inovativnih turističkih proizvoda kulinarskog turizmašto će omogućiti produženje turističke sezone na jesen i proljeće.

– Potaknuti i motivirati ponuđače zasačuvanje lokalnog identiteta inadogradnju njihovih proizvoda i usluga, povezanih s odgovornim ponašanjem prema prirodi i okolišu.

Kod potrošača u Sloveniji in u Hrvatskoj uz pomoč medija probuditi zanimanje i naklonost potoršača za ponudu poljopreivrednih giospodarstva koja će temeljiti na prirodnoj i kulturnoj baštini.

Dodana vrijednost IPA sredstava

Dodanu vrijednost projekta čine novi prekogranični turistički programi na temu kulturne i prirodne baštine, uspostavljeno novo prekogranično povezivanje turističkih ponuđača na ruralnom području te novo prekogranično povezivanje projektnih partnera. Provedene edukacije I promotivne aktivnosti će pridonijeti prepoznatljivosti regije I približiti će prekograničnu gastronomsku ponudu stanovnicima pograničnih područja I izvan njih. Projekt će omogućiti dobra ishodišta za razvoj novih projektnih ideja partnera za sljedeće programsko razdoblje.

Neposredni učinci („outputi“)

Biti će provedeno 13 edukacija i 1 studijsko putovanje ponuđača i stručnjaka, izrađena analiza o potencijalnoj zaštiti proizvoda, izrađen pilotni plan interpretacije prirodne i kulturne baštine za izabrano seosko gospodarstvo. Izraditi će se 22 programa doživljaja na ruralnom području od čega će 2 biti prekogranična. Provesti će se konferencija i gastronomska manifestacija. Tiskati će se upute za goste i zajednički promotivni prospekt. Također će se provesti sljedeće promotivne aktivnosti: studijska tura za novinare, dva predstavljanja na sajmovima, pridaja prospekta tiskanom slovenačkom mediju, brojne objave u medijima i susret s novinarima.

Rezultati

Ponuđači na ruralnom području će biti povezani, motivirani i osposobljeni za uključivanje interpretacije prirodne i kulturne baštine u svoju ponudu. Ponuda područja će biti bogatija za 22 privlačnih programa doživljaja na ruralnom području od kojih će 2 biti prekogranična. Gosti će biti motivirani za odgovornije ponašanje prema priodi i okolišu. Zajednički prekogranični promotivni prospekt na temu reginalne gastronomije će osigurati povećan broj posjetitelja na prekograničnom području. Javnost će bolje upoznati tu ponudu kroz objave u medijima i predstavljanjima na sajmovima i biti joj naklonjenija.

Kontakt osoba: Gordana Krleža

Mobitel: 0992159353

Telefon: 0038549233653