Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Walk & Wine “Kroz povijest do klanječkih vinarija”

9. ožujka 10:00 - 15:00

Walk & Wine "Kroz povijest do klanječkih vinarija"
Povodom Međunarodnog dana žena, Sttube Zagorje Outdoor i TZ Biser Zagorja pozivaju vas na Walk&Wine doživljaj upoznavanja kulturno-povijesne baštine grada Klanjca i njegovu višestoljetnu vinogradarsku tradiciju.
Pozivamo vas da nam se pridružite u subotu, 09.03.2024. s početkom u 10 sati na glavnom klanječkom trgu. Program počinje interpretacijom klanječke povijesne baštine s kratkim predstavljanjem značajnih Klanjčana (plemićka obitelj Erdody, A.Mihanović, A.Augustinčić, O.Iveković) i razgledom sarkofaga Erdody u Franjevačkom samostanu. U podrumu Vinarije „Petrišić“ i vinogradu Vinarije „Sever“ ispričati će priču o autohtonoj klanječkoj sorti sokol i predstaviti će nam svoja vina koja će se moći probati uz „finger food“.
Očekuje vas lagano pješačenje u duljini od 6 km i 130 m uspona sa završetkom programa do 15 sati.
Pogodno za obitelji s djecom iznad od 8 godina.
Cijena 30 Eur (za djecu do 16 g besplatno) – uključuje organizaciju i vođenje, interpretaciju kulturno-povijesne baštine, korištenje hodačkih štapova i naprtnjače, piće dobrodošlice, predstavljanje i kušanje vina Vinarija „Petrišić“ i „Sever“, poklon paket pokrovitelja. Za grupe unutar tvrtki, udruga i turističkih agencija odobravamo popust. Broj prijava je ograničen.
Dođite u ovaj dio Hrvatskog zagorja i uživajte u hodanju, u prekrasnim vidicima, u zanimljivim pričama i u kušanju vrhunskih i zanimljivih vina.
Link za prijavu: https://forms.gle/GUDuzLoY8zDLjmo29
E-mail za prijavu: info@sttube.hr
Nakon prijave, šaljemo vam mail koji sadrži upute o mjestu sastanka, potrebnoj obući i odjeći, plaćanju kao i ostale važne informacije. Ako neka informacija nedostaje ili vam je bilo što nejasno, obratite nam se s povjerenjem na info@sttube.hr ili +38598210359 (Ivica)

Detalji

Datum:
9. ožujka
Vrijeme:
10:00 - 15:00
Događaj Category:

Lokacija

Klanjec
Klanjec, Croatia (Local Name: Hrvatska) Pogledaj na Google maps-u