Naučimo peći zagorske štrukle

Adresa

Kozjak 18a, Sveti Križ Začretje

Telefon

+385 (0) 49 228 800

E-mail

kontakt@klet-kozjak.hr

Web

www.klet-kozjak.hr

Po dolasku na naše imanje dočekat će Vas vlasnik i domaćica, počastiti rakijom koju pravimo sami, te buhtlima i kiflicama, uz svirku zagorskih mužikaša. Nakon dobrodošlice mama Ljubica pokazat će Vam kako se rade domaći sirni štrukli u čijoj pripremi ćete se i Vi okušati. Nakon što pripremimo štrukle i dok se oni budu pekli mi ćemo nastaviti dobru zabavu uz muziku i ručak.

U Kozjaku Začretskom smjestila se Klet Kozjak obitelji Radovečki. Ovo selo koje se spominje u pisanome tragu davne 1417. godine u Kaptolskom arhivu u Zagrebu ime je dobilo po osnovnoj djelatnosti stanovnika – kozarstvu. Njime se bavila i naša obitelj pripremajući kozje sireve i mlijeko. Danas uzgajamo svinje za vlastite potrebe. Pravimo domaće salame i šunku. Radimo vlastitu tjesteninu od kopriva i vrganja, rezance, domaće štrukle, kao i kruh. Isto tako uzgajajmo povrće za potrebe restorana, a sve ono što sami ne uzgojimo, otkupljujemo od susjednih obiteljskih gospodarstava.

 

Program za grupe (30 i više osoba)

Po dolasku na naše imanje dočekat će Vas vlasnik i domaćica, počastiti rakijom koju pravimo sami, te buhtlima i kiflicama, uz svirku zagorskih mužikaša. Nakon dobrodošlice mama Ljubica pokazat će Vam kako se rade domaći sirni štrukli u čijoj pripremi ćete se i Vi okušati. Nakon što pripremimo štrukle i dok se oni budu pekli mi ćemo nastaviti dobru zabavu uz muziku i ručak. Ono kaj smo napravili moći ćemo probati nakon ručka. Najbolji tim osvaja gratis voucher za desert po želji pri sljedećem dolasku u našu Klet.

 

Program

Piće dobrodošlice: domaće rakije (orahovac, šljivovica, medica, višnjevac)

Radionica: pripremanje zagorskih štrukli

Meni za ručak:

Krem juha od vrganja

Goveđa juha sa domaćim rezancima

***

Raca s mlincima

Teleća rebra sa krumpirom pečenim u vinu

Svinjski naravni u umaku od vrganja i tjesteninom od kopriva

Pohana pureća rolada punjena sirom i šunkom sa domaćim kroketima

Miješana salata

***

Štrudla od jabuka

Sirni štrukli

Cijena navedenoga programa na upit (okvirna cijena 200,00 kn po osobi.)

Radionica pravljenja štrukla traje 1,5 sat.

Rezervacije: molimo najavite svoj dolazak dva tjedna prije planiranog termina dolaska.

Kako do nas